Onze producten

Honing

Verkrijgbaar in 2 hoeveelheden 240 gram of 450 gram.

Bestelen kan via het contactformulier

De rauwe honing is afkomstig uit onze eigen imkerij, de honing die geoogst wordt is 100% pure honing vers uit onze bijenkasten. Honing zonder toevoegingen en verhitting worden de potten gevuld.

De honing wordt pas geoogst wanneer er een overschot aan honing in de bijenkast aanwezig is. Zo blijft er genoeg over voor het bijenvolk. Wanneer je te veel oogst kan het bijenvolk in de problemen komen door voedseltekort. Bijvoeren in de winter gebeurd alleen als er onverhoopt toch een voedsel tekort is ontstaan. Het bijvoeren is dan puur om te voorkomen dat het bijenvolk sterft.

Waarschuwing:

Honingproducten niet gebruiken bij kinderen onder de 1 jaar

Bestelen kan via het contactformulier

 

Honingzalf

Een eeuwenoud product dat gebruikt werd vanwege de wondhelende werking.

Verkrijgbaar in 2 hoeveelheden 30 gram of 100 gram

Bestelen kan via het contactformulier

Waar is honingzalf goed voor?

Honingzalf kan op de huid worden gebruikt bij wonden zoals schaafwonden, snijwonden, 1st en 2de graads brandwonden, ulcus cruris en decubitus.

Honingzalf bevat rauwe honing, een natuurlijk antibioticum (antibacterieel en schimmeldodend) dat zowel reinigend als verzorgend werkt.

Hoe werkt honingzalf?

Honing bestaat uit een mengeling van glucose en fructose. Deze suikers hebben een sterke zuigkracht waarmee ze vocht en bacteriën uit de wonde trekken. Naast glucose en fructose bevat honing een hoog enzymen gehalte, glucose-oxidase genaamd. Glucose-oxidase heeft een reinigende werking op de wondbodem. Dit bevordert het dichtgroeien van de wond.

Eigenschappen van honingzalf:

 • Creëert een stimulerend milieu voor weefselgroei
 • Neutraliseert vieze geur
 • Ontstekingsremmende werking
 • Antibacteriële werking
 • Reinigende werking

Waarschuwing:

Honingproducten niet gebruiken bij kinderen onder de 1 jaar

Er is een kleine kans op een allergische reactie. Daarom is het raadzaam om het eerst uit te proberen op de rug van je hand.

Honingzalf is een natuurproduct, geen (officieel) geneesmiddel

Mijn honingzalf is puur:

honing, bijenwas, biologische olijfolie. Geen toegevoegde kleurstoffen geurstoffen of andere chemicaliën.

Bestelen kan via het contactformulier

Propolis-tinctuur

Verkrijgbaar in een pipetflesje van 20 ml

Bestelen kan via het contactformulier

Wat is Propolis?

Honingbijen verzamelen harsen als basismateriaal op de knoppen van populieren, berken, dennen, enz. Propolis beschermt bijen tegen ziekten maar ook tegen ongunstige weersomstandigheden. De samenstelling van Propolis kan sterk variëren deze hangt immers af van de soorten knoppen, waar de bijen op vliegen. Propolis-tinctuur is een prachtig product dat kan bijdragen aan een hogere weerstand en een afname van bepaalde chronische ontstekingsvormen. De opgeloste Propolis is een natuurlijke ontstekingsremmer en heeft als groot voordeel dat het dagelijks gebruikt kan worden en goede bacteriën in de darmflora niet aantast.

De volgende werkingen kunnen aan Propolis worden toegeschreven:

 • Anti- bacteriële werking, doordat het bacteriën doodt dan wel in hun groei afremt
 • Anti – virale werking door groeiremming van virussen
 • Remt groei van schimmels
 • Versterkt de werking van antibiotica
 • Remt ontstekingsreacties
 • Versterkt de werking van vitamine C

Dosering:

De Propolis-tinctuur zit in een handige pipetfles, waardoor je erg gemakkelijk kunt doseren. De dosering van Propolis-tinctuur is per situatie en per persoon verschillend.

Kinderen van 6 tot 12 jaar: eenmaal daags 3 druppels; Kinderen vanaf 12 jaar: eenmaal daags 4 druppels; Volwassenen: tweemaal daags 2 á 3 druppels per keer. Maximaal 8 druppels per dag.

Waarschuwing:

Honingproducten niet gebruiken bij kinderen onder de 1 jaar

Eén op de 2000 mensen is allergisch voor Propolis. Daarom is het raadzaam om het eerst uitproberen op de rug van je hand. Als je allergisch bent, ontstaat er een rode, jeukende plek. Gebeurt er niks na 6 uur, is de kans heel klein dat je allergisch bent. Let op als je allergisch bent voor Propolis en/of andere bijenproducten adviseren we jou om deze tinctuur met Propolis niet te gebruiken.

Propolis is een natuurproduct, geen (officieel) geneesmiddel.

Bestelen kan via het contactformulier

Meer informatie? Neem dan contact met ons op.